Parduotuvėje pirkdami avižinių dribsnių batonėlius dažnai net nesusimastome kiek avižinių dribsnių batonėliai gali turėti pridėtinio cukraus. Žinoma, yra ir neblogų variantų, tad rinkdamiesi batobėlius būtinai pažiūrėkite kiek juose yra cukraus arba gaminkite namuose.
Avižinių dribsnių batonėliu be pridėtinio cukraus, lengvai pagaminami, tinka vegetarams, veganams, be kiaušinių. Puikus užkandis į kelionę, mokyklą ar darbą.
40 min
Reikės:
100 g avižinių dribsnių
1 v. š. čija sėklų
8 minkšti abrikosai
2 prinokę bananai
3 v.š vandens
100 g riešutų
1 a.š. kokosų aliejaus
0,5 citrinos žievelės
50 g susmulkintų mėgiamų džiovintų vaisių
40 g mėgiamų sėklų (nebūtina)
žiupsnelio druskos
Čija sėklas sumaišome su 3 v.š. vandens, gerai išmaišome ir paliekame pabrinkti.
Šakute sutriname bananus ir abrikosus, sumaišome kartu su išbrinkusiomis čija sėklomis. Sudedame likusius ingredientus ir viską gerai sumaišome.
Paruoštą masę tolygiai paskirstome kepimo formoje ir 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepame 30 minučių, kol batonėliai pagels ir sutvirtės.
Atvėsusius supjaustome gabalėliais.