Lietiniai blynai be glitimo – netoleruojantiems glitimo arba tiems, kurie nori išbandyti kitokius blynus. O ir šiaip, kokiam vaikui nepatinka blynai? Na, bent ne manajam . Lietiniai blynai be glitimo tinka ir mažiausiems valgytojams.
30 min
Lietiniams blynams (man išėjo 5 lietiniai) reikės:
60 g ryžių miltų
25 g avinžirnių miltų
200 ml migdolų gėrimo
1 kiaušinio
30 g kokosų aliejaus
žiupsnelio druskos
kokosų aliejaus kepimui
Įdarui:
1 pakuotės tyrelės (naudojau @startupersmoothies ) + klevų/agavų sirupo ar medaus (jei norisi saldžiau)
@startupersmoothies nuolaidos kodas zuikioreceptai5
arba
1 didelės kriaušės
1 banano
2 v. š. migdolų pieno
klevų/agavų sirupo ar medaus (jei norisi saldžiau)
Patiekimui (nebūtina):
klevų sirupo
tirpinto šokolado
mėgstamų uogų
Paruošiame blynų tešlą. Visus lietinių blynų tešlai skirtus ingredientus sudedame į plaktuvą ir išplakite vientisos masės (be gumuliukų). Jei tešla gavosi per tiršta – galima ją praskiesti su trupučiu vandens. Tešlai leidžiame pailsėti bent 30 minučių, prieš kepant lietinius, tešlą išplakame dar kartą.
Jei reikia, ruošiame įdarą. Kriaušes ir bananus supjaustome nedideliais kubeliais ir riekelėmis. Visus įdarui skirtus ingredientus sudedame į prikaistuvį ir maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol vaisiai suminkštės, o įdaras – sutirštės. Jei gaminame patiems mažiausiems ar išrankiems valgytojams, kurie nemėgsta vaisių gabalėlių – sutriname iki tyrės.
Įkaitintą keptuvę ištriname kokosų aliejumi. Į keptuvę pilame vidutinio dydžio samtį tešlos. Keptuvę pakeliame ir sukdami ją ratu pavartome taip, kad tešla pasiskirstytų per visą keptuvės paviršių. Kepame porą minučių iki kol pradės kilti burbuliukai. Blyną apverčiame ir apkepame antrą pusę.
Tam, kad blynai neprarastų minkštumo ir drėgmės, iškepusius lietinius uždengiame dangčiu.
Į pusę lietinio dedame gausų šaukštą tyrės. Lietinį lenkiame pusiau ir tada dar kartą per pusę. Valgome vienus arba su mėgstamais priedais.