Drėgni, minkšti ir gardūs moliūginiai keksiukai, puošę lapkričio mėnesio žurnalo „Tavo vaikas“ puslapius. Gardūs, minkšti, sotūs ir gražūs. Moliūginiai keksiukai dar vienas receptas padėsiantis moliūgų tyrės likučius pabaigti.
45 min
15-17 keksiukų reikės:
1,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
¼ stiklinės agavų/klevų sirupo
1 stiklinės moliūgų tyrės
2 dideli kiaušiniai
150 g sviesto
125 g natūralaus jogurto
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, moliūgų tyrę, sviestą, agavų sirupą ir jogurtą. Sumaišome sausus ir drėgnus produktus.
Paruoštą tešlą paskirstome į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.