Moliūgų tyrė – tai kiekvienai šeimininkei būtinas gaminti išmokti receptas. Šia nuostabiausia tyre mūsų šeima gardina blynus, kepinius, mėsos ir makaronų patiekalus. Tinka kūdikiams kaip pirmoji košė ar priedas prie kruopų, mėsos ar kitų dažovių košių. Moliūgų tyrė pagaminama labai lengva ir visada verta turėti jos ir šaldymo kameroje.
1 val
Reikės:
Moliūgo
Moliūgą perpjauname pusiau, išskaptuojame sėklas ir supjaustome riekėmis. Moliūgo žievę galime nulupti arba palikti (iškepusio moliūgo žievė lengviau pašalinama).
Riekes, žievele žemyn, dedame į skardą ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Iškepęs moliūgas turi būti minkštas ir lengvai kabinamas šaukštu.
Moliūgui suminkštėjus ir atvėsus nulupame žievę ir trintuvu sutriname iki vientisos masės.
Tyrę šaldytuve laikome iki savaitės arba užšaldome.
4 Komentarai
[…] Moliūginiai varškėtukai – tai dar vienas įrodymas, kad šiais metais moliūgų tyrės išsiviriau perdaug :). Juokauju, visada raginu išsivirti moliūgų tyrės, užsišaldyti ir visus metus šią tyrę naudoti. Moliūgų tyrės receptą rasite čia. […]
[…] 0,5 puodelio moliūgų tyrės […]
[…] 1 stiklinės moliūgų tyrės […]
[…] 3/4 puodelio moliūgų tyrės […]