Salotos su keptais persikais, saldžiomis bulvėmis ir feta vienas pirmųjų salotų receptų mano tinklaraštyje. Paprastas, sveikas ir gardus, na, ko daugiau reikia salotoms.
O ir šiaip, nuo kada vaikai valgo salotas? Na, tikriausiai… mergaitės nuo 12-13 metų susirūpinusios savo sveikata ir išvaizda. Na, o berniukai… kažkur apie 30-tuosius gyvenimo metus bandant įsisprausti į mokyklos išleistuvių kelnes.
O dabar rimtai (na, kiek tai įmanoma man). Salotos – tai vitaminų bomba, dažniausiai nerandanti kelio į vaikų skrandį. Būdama vaikas nebuvau salotų gerbėja, o dabar be jų neįsivaizduoju šiltojo metų sezono… Žinoma, kai buvau maža ant mūsų stalo dažniausiai puikavosi ta karti daržo salota sumaišyta su agurkais, pomidorais, ridikėliais ar svogūnų laiškais (jų nemėgstu iki šiol) ir pagardinta grietine. Tokių salotų nemėgstu ir dabar… O dabar laikai kiti. Parduotuvėje salotų gausybė ir pagardų joms taip pat, tad nenustebčiau, jog naujoji zuikių karta pamėgtų salotas anksčiau nei mes. Pripažinkime, jog dabar jiems sudarytos puikios sąlygos tapti mažaisiais gurmanais nuo mažų dienų.
Manasis zuikis salotų dar nevalgo, bet tikiu, jog stebėdamas mus, vieną dieną ištars: “prašyčiau dar salotų”. Na, o kol tai neįvyko mano lėkštėje puikuojasi salotos su keptais persikais ir gabalėlis paukštienos, jo lėkštėje tie patys salotų ingridientai tik be padažo ir paukštiena.
20 min
2 porcijos
Reikės:
2 vidutinio dydžio saldžių bulvių
1 v.š. aliejaus
2 saujų špinatų
100 g. fetos (arba kito sūrio sūrio)
1 avokado
1 persiko
saujos mėgstamų sėklų
druskos
Padažui reikės:
1 v.š. medaus (jei duosite paragauti jauniasniam nei 3 metų vaikui keiskite į agavų sirupą)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. baltojo vyno acto
3 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Bulves supjaustome griežinėliais (apie 1 cm pločio). Sumaišome su šaukštu aliejaus, druska. Bulves sudedame į kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Persikus supjaustome griežinėliais ir kepame grill keptuvėje (galima kepti ir orkaitėje). Susimaišome visus padažo produktus.
Lėkštėse susidėliojame salotas: špinatai, bulvės, persikai, avokadas, sūris, sėklos. Viską užpilame padažu.