Šie vištienos buritai su riešutų padažu yra labai paprastas, tačiau tuo pačiu sveikas pietų receptas. Minkštos tortilijos pripildytos vištiena, traškiomis kopūstų salotomis ir žemės riešutais bei riešutų padažu patiks daugeliui vaikų ir suaugusiųjų.
30 min
4 porcijos
Tortilijoms:
3 puodelių smulkiai pjaustyto arba tarkuoto raudonojo kopūsto
1 puodelio smulkiai pjaustytų arba tarkuotų morkų morkų
1/3 puodelio skrudintų žemės riešutų
400 g supjaustytos ir apdorotos vištienos krūtinėlės (galima kepti, virti ar gaminti taip kaip mėgstate Jūs)
6 didelės tortilijos
Padažui:
1/4 puodelio medaus
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus (arba kito aliejaus)
1/4 puodelio žemės riešutų sviesto
3 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto sojos padažo
1/4 šaukštelio druskos
1/4 – 1/2 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
1 šaukšto tarkuoto šviežio imbiero
1 mažos susmulkintos česnako skiltelės
Dubenyje sumaišome žemės riešutų padažo ingredientus.
Į kitą dubenį sudedame kopūstus, morkas ir žemės riešutus. Išmaišome.
Į tortilijas sudedame vištieną ir kopūstų, morkų ir žemės riešutų salotas. Užliejame padažu.
Tortilijas tvirtai susukame, prireikus pritvirtiname dantų krapštukais. Buritai su riešutų padažu prieš patiekimą pašildomi keptuvėje ar orkaitėje.