Traškūs vištienos sparneliai su parmezanu su sviestiniu padažu – greitas receptas dienomis, kai daug laiko gaminti nėra.
Prieš penkerius metus pradėjusi tinklaraštį “Zuikio receptai” tikėjau, kad jis pravers tėvams, kurie nori gaminti sveikai, skaniai, greitai ir tai, ką valgytų vaikai (dabar jau suprantu koks utopinis projektas!). Kartais tinklaraštyje atsiranda daugiau tėvams skirtų receptų, kartais tik mažylių gomurius skirtų palepinti, kartais ir koks sudėtingesnis ar visiškai sveikos mitybos principams prieštaraujantis… bet tinklaraščio esybė taip ir nepasikeitė – čia patiks tiems, kurie laiko virtuvėje suktis daug neturi, kuriems svarbu kaip maitinasi šeima ir tiems, kurie nori ragauti, eksperimentuoti ir mėgautis gyvenimu.
O šie traškūs vištienos sparneliai su parmezanu puikiai tiks užkandžiams, pasisėdėjimams su draugais ir vakarienei.
Kodėl jums patiks šis vištienos sparnelių receptas:
- Lengva pagaminti. Norint pagaminti šį paprastą vištienos sparnelių receptą, jums nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų metodų. Tikriausiai viską, ko reikia, jau turite savo virtuvėje!
- Traškūs, bet švelnūs. Traški odelė išorėje ir sultingas vidus – beveik tobula.
50 min
5-6 porcijos
Reikės:
1 kg vištienos sparnelių
4 v.š. kukurūzų krakmolo (galima keisti į bulvių)
½ v.š. kepimo miltelių
4 a.š. česnako miltelių
1 a.š. svogūnų miltelių
1 a.š. saldžiosios paprikos
¼ a.š. malto kajeno (kiekį reguliuokite pagal savo ir vaikų poreikius)
2 a.š. druskos
5 v.š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
6 v.š. išlydyto sviesto
3 v.š. smulkiai pjaustytų petražolių
2 v.š. česnako miltelių
½ a.š. druskos arba pagal skonį
¼ puodelio šviežiai tarkuoto parmezano
Dubenyje sumaišykite vištienos sparnelius, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišykite tol, kol vištienos sparneliai pasidengs mišiniu.
Suberkite česnako miltelius, svogūnų miltelius, paprikos miltelius, kajeno pipirus ir druską. Išmaišykite.
Aliejumi įtrinkite sparnelius ir vienu sluoksniu išdėliokite kepimo skardoje.
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Apverskite ir kepkite dar 20 minučių arba kol sparneliai taps auksiniai ir traškūs. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo vištienos sparnelių dydžio.
Išimkite vištienos sparnelius iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
Išmaišykite tirpintą sviestą, petražoles, česnako miltelius. Padažą sumaišykite su sparneliais.
Sparnelius perkelkite į serviravimo lėkštę, apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir patiekite.