Balandėliai su bolivinėmis balandomis patiks ir tiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems valgytojams. Šis receptas kažkas tarp tinginių balandėlių ir mėsos kukulių su kopūstais. Gardu ir nereikia gaišti laiko prie puodų. Ryžių net nepasigedau. Beje, kopūstą galima ir neapvirti, tačiau smulkiai supjaustyti būtina, kad pastarieji išsitroškintų kuo geriau.
1 val 30 min
4 porcijos
Reikės:
500 g maltos kalakutienos krūtinėlės
0,5 nedidelio kopūsto
100 g virtų bolivinių balandų
1 svogūno
200-300 ml vištienos sultinio
2 vnt morkų
6 v.š. Suslavičiaus pomidorų padažo be pridėtinio cukraus
3 v.š. grietinės ar graikiško jogurto
druskos, pipirų, žolelių prieskonių
Kopūstą perpjauname pusiau, kotą išpjauname ir likusią dalį panardiname į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame apie 5 minutes. Puodą nukėlus nuo vandens, kopūstui leidžiame vandenyje pabūti dar kelias minutes. Kopūstą išimame ir leidžiame atvėsti ir supjaustome plonomis juostelėmis.
Svogūną, morkas nulupame bei susmulkiname (morkas sutarkuojame stambia tarka).
Dubenyje sumaišome maltą kalakutienos krūtinėlę, virtas bolivines balandas,prieskonines žoleles. Pagardiname druska ir pipirais.
Į kepimo indą sudedame smulkintą svogūną ir morkas, ant jų kopūstus. Iš bolivinės balandos ir maltos mėsos mišinio formuojame kukulius ir sudedame juos ant kopūstų.
Dubenyje sumaišome vištienos sultinį, pomidorų padažą, grietinę (graikišką jogurtą) ir užpilame gautu mišiniu kukulius.
Kepame 180-185 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Pirmąsias 20 minučių kepame indą uždengę folija.
Balandėliai su bolivinėmis balandomis dažniausiai mūsų šeimos valgomi su bulvėmis ar garuose troškintomis daržovėmis.