Lengvos, traškios ir gardžios – Cezario salotos su traškučiais ir vištiena
Ieškai greitų, bet sočių pietų? Šios modernios Cezario salotos – puikus sprendimas. Sultinga kepta vištiena, šviežios romėniškos salotos, saldūs vyšniniai pomidorai ir ypatingas prieskoniais praturtintas padažas – viskas subalansuota ir skanu. Vietoje tradicinių skrebučių čia naudojami „Bon Chance“ duonos traškučiai su sūriu, kurie suteikia salotoms papildomo skonio bei malonų traškesį.
Patarimai, kad salotos pavyktų tobulai:
- Vištieną kepkite ant vidutinės ugnies, kad ji neprikeptų išorėje ir liktų sultinga viduje. Galite prieš tai ją šiek tiek pamušti, kad tolygiau iškeptų.
- Padažą galite paruošti iš anksto – jis puikiai išsilaiko šaldytuve iki kelių dienų.
- Traškučius berkite prieš pat patiekdami, kad išliktų traškūs ir neįmirktų nuo padažo.
- Jei norite dar daugiau skonio, įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų arba kelis lašus „Worcester“ padažo į padažą.
- Tarkuotą parmezaną galima keisti į kietesnį brandintą sūrį – tiks ir „Grana Padano“ ar kitas mėgstamas.
Beje, šio receptas atsiradimas yra būtent tinklaraščio skaitytojų nuopelnas. Jūs balsavote, ką man gaminti ir kokius ingredientus rinktis, o aš gaminau. Štai ir Jūsų dėmesiui salotos su vištiena ir duonos traškučiais.

30 min
2 porcijos:
1 didelė vištienos krūtinėlė
2 saujos romaninių salotų
8 vyšniniai pomidorai
50 g „Bon Chance“ duonos traškučių su sūriu
30 g tarkuoto parmezano
1 šaukštas majonezo
1 a. š. Dižono garstyčių
1 a. š. citrinos sulčių
1 a. š. smulkintų kaparėlių
1 a.š. česnako granulių
Vištieną pabarstome druska, pipirais ir apkepame keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus – apie 5 min iš kiekvienos pusės. Supjaustome.
Iki vientisos masės sutriname majonezą, garstyčias, kaparėlius, česnako granules, citrinos sultis.
Salotas ir pomidorus supjaustome. Sudedame į salotų dubenį, įpilame ir išmaišome su ¾ padažo. Pabarstome parmazenu, sudedame vištienos griežinėlius, pabarstome traškučiais. Užpilkame likusiu padažu.