Šie spanguolių, kokosų drožlių batonėliai su sezamų pasta – gardūs kąsneliai po ilgos dienos. Sekmadienio popietę skyrę šių batonėlių-paruoštukų gamybai saldžiais užkandžiais galėsite lepintis visą savaitę.
30 min+ stingimo laikas
Reikės:
40 g džiovintų spanguolių
6 vnt datulių be kauliukų
60 g kokosų drožlių
50 g moliūgų sėklų
50 g riešutų sviesto
50 g sezamų sėklų pastos (tahini pasta)
1 v.š. kokosų aliejaus
Trintuvo pagalba iki vientisos masės išsukame kokosų aliejų ir datules. Į indą dedame likusius ingredientus ir viską gerai išmaišome.
Gautą masę dedame į maistine plėvele išklotą 13×13 cm formą. Masę tolygiai paskirstome, išlyginame ir dedame porai valandų į šaldymo kamerą.
Sustingusią masę ištraukiame iš šaldymo kamerą ir supjaustome norimo dydžio batonėliais.
Batonėliai su sezamų pasta laikomi šaldymo kameroje iki mėnesio laiko.