Grikių miltų keksas yra saugus ir, žinoma, gardus pasirinkimas norint pirmą kartą išbandyti grikių miltus. Be glitimo, pieno produktų.
O istorija tokia… Visada norėjau išbandyti grikių miltus ir, na, pagaliau juos įsigijau. O įsigijusi supratau, jog iš grikių miltų dažniausiai gaminami blyneliai… Mano santykiai su blynais gana įtempti: tai jie prisvyla, tai ištyžta, tai kiaušiniene patampa… Taigi, nusprendžiau jokių blynų, todėl šįkart grikių miltai virto į gardų sveiką šokoladinį keksą.
Išbandytas ir grikių nemylėtojų, kurie verdamus grikius užuodžia jau pirmame laiptinės aukšte, nors šie verda tik penktajame. Grikių miltų keksas patiko ir smaližiams vaikams!
Reikės:
300 g grikių miltų
2-3 gerai prinokusių bananų
2 a.š. kepimo miltelių
90 g stevijos (arba kito saldiklio, jog atitiktų 90 g cukraus)
žiupsnelio druskos
100 ml kokosų aliejaus (ar kito aliejaus)
3 kiaušinių
150 g vyšnių be kauliukų
120 g juodo šokolado
Bananus sutrinkite šakute. Aliejų šildykite su šokoladu, kol šis ištirps (neperkaitinkite). Šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su bananais. Į masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Sumaišykite visus birius ingredientus. Juos sudėkite ir išmaišykite su bananų, kiaušinių, šokolado mase.
Tešlą sukrėskite į kekso formą, įspauskite vyšnias ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.