Naminiai bulvių traškučiai be nuodemės ar kaltės. Šis receptas lyg koks povas savo plunksnomis puikavosi sausio mėnesio “Tavo vaikas” žurnale. Galima sakyti “patapo” bent jau mažo miestelio mokyklos muzikos ansamblio žvaigždute. Truputį ironizuoju,tačiau receptas tikrai buvo populiarus… Beje, daugeliui tai TIK receptas, o man… tai proga papasakoti apie savo Močiutę .⠀
Istorija tokia… Mano močiutė yra nuostabi,o jau kokį puikų humoro jausmą turi. Ji viena iš tų retų žmonių,kuri iš savęs pasijuokti moka. ⠀
Pasijuokė iš savęs kai uogiene veidą įsitrynė (galvojo,kad kremas) ir kai svetimiems žmonėms į mašiną įlipo (sakė tamsu buvo)… ⠀
Gyvena mano močiutė N.Akmenėje ir kaip daugelis to laikmečio močiučių stengėsi vaikystėje savo anūkus lepinti kaip įmanoma tais laikais buvo. Lepino ji mus naminiais sviestiniais sausainiais, žagarėliais ir 3 pyrago rūšimis. Tiesą pasakius, pyragų sudėtis beveik identiška: vienas baltas, kitas rudas (idėjus kakavos), o trečias pusiau baltas pusiau rudas (na,gal mintį supratote)…⠀
Faktas, kad ji viena nuostabiausių močiučių, nes kažkada mus lepindavo naminiais “čipsais”! Tais laikais ” čipsai” ir parduotuvių lentynas neseniai pasiekę buvo, bet šitie buvo dar nerealesni! Kadangi ne vieną anūką močiutė turi tai ir bulvių kalną nuskusti bei supjaustyti turėdavo, o tada kantriai prie gruzdintuvės sėdėti… kol visus pamaitindavo …⠀
Taigi, naminiai bulvių traškučiai – tai receptas įpakuotas į mano vaikystės prisiminimus. Tiesa, šiek tiek sveikesnis, bet ne mažiau vaikus bei anūkus skirtas lepinti.⠀
30 min
1-2 porcijos
Reikės:
2 bulvių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų (ar kitų mėgstamų prieskonių)
Bulves nuskutame ir skustuko pagalba supjaustome labai plonomis riekelėmis. Riekeles dedame į šaltą vandenį porai valandų.
Popieriniu rankšluosčiu nusausintas bulves ištepame alyvuogių aliejumi. Jas sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą riekele šalia riekelės ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Vis patikrinkite, jog traškučiai neperkeptų.
Iškepusius traškučius pagardiname druska ir pipirais.