Skip to content
Home » Antis įdaryta kopūstais (mano mamos receptas)

Antis įdaryta kopūstais (mano mamos receptas)

Antis įdaryta kopūstais

Kažkada rašiau, kokiu patiekalu mama mus vaišina Šv. Kalėdų arba Naujųjų metų proga. Šį kartą dalinuosi pačiu receptu.

Reikės:

  • 1,5-2 kg ančiukas (naudojau šviežią “Lapino puota” ančiuką)
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 skiltelės smulkinto česnako
  • pipirų
  • druskos
  • kmynų

Įdarui:

  • 1 kg raugintų kopūstų
  • saujos džiovintų slyvų

Antį nuplauname. Įtriname ją sviestu, prieskoniais ir smulkintu česnaku. Paliekame šaltai 1-2 paroms (priklauso nuo turimo laiko).

Kopūstus su slyvomis apie 30 minučių troškiname, susidariusį skysčių perteklių nupilame. Troškintais kopūstais įkemšame antį. Antį surišame per sparnus ir kojeles, kad  įdaras neišbėgtų.

Kepame 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje aliejumi pateptos skardos. Po 15 minučių kaitrą sumažiname iki 160 laipsnių ir dar kepame apie 1 valandą ir 40 minučių. 

Iškepusią antį paliekame 20 minučių atvėsti.

Antis įdaryta kopūstais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *