Antis įdaryta kopūstais (mano mamos receptas)

Kažkada rašiau, kokiu patiekalu mama mus vaišina Šv. Kalėdų arba Naujųjų metų proga. Šį kartą dalinuosi pačiu receptu.

Reikės:

  • 1,5-2 kg ančiukas (naudojau šviežią “Lapino puota” ančiuką)
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 skiltelės smulkinto česnako
  • pipirų
  • druskos
  • kmynų

Įdarui:

  • 1 kg raugintų kopūstų
  • saujos džiovintų slyvų

Antį nuplauname. Įtriname ją sviestu, prieskoniais ir smulkintu česnaku. Paliekame šaltai 1-2 paroms (priklauso nuo turimo laiko).

Kopūstus su slyvomis apie 30 minučių troškiname, susidariusį skysčių perteklių nupilame. Troškintais kopūstais įkemšame antį. Antį surišame per sparnus ir kojeles, kad  įdaras neišbėgtų.

Kepame 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje aliejumi pateptos skardos. Po 15 minučių kaitrą sumažiname iki 160 laipsnių ir dar kepame apie 1 valandą ir 40 minučių. 

Iškepusią antį paliekame 20 minučių atvėsti.

Antis įdaryta kopūstais

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos