Šios šviežios apelsinų ir rūkalos salotos – tai vitaminų užtaisas. Šviežiais apelsinais, ožkos sūriu, migdolais, ridikėliais gardintos salotos natūraliai dera su vasara, kai žalumos norisi tik daugiau. Apelsinų ir rūkalos salotos tinka užkandžiui ar garnyrui
Reikės:
Salotoms:
- 1/4 puodelio supjaustytų migdolų
- 4 saujos rūkalos salotų (ar kitų salotų)
- 2 nuluptų ir supjaustytų plonais apvaliais griežinėliais apelsinų
- 1/2 puodelio susmulkinto ožkos sūrio,
- 1/4 puodelis plonai supjaustytųridikėlių
- Žiupsnelio maltos cinamono
Citrinų padažui:
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 1,5 arbatinio šaukštelio medaus
- 1/4 šaukštelio druskos
Keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite migdolus. Vis pamaišydami, skrudinkite apie 5 minutes, kol jie taps kvapnūs ir švelniai paruduos (tik nesudeginkite).
Į indą sudėkite rukolą, ant viršaus išdeliokite apelsinus, skrudintus migdolus, ožkos sūrį ir ridikėlius. Pabarstykite cinamonu.
Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir druską. Paragaukite ir jei trūks saldumo, įdėkite dar medaus.
Prieš patiekiant salotas, užpilkite jas padažu.