Arbūzų džemas iš tos vasaros, kai vsavo mėgstamiausią metų laiką bandžiau uždaryti į stiklainį. Saldus, gardus, blynams gardinti tinkantis arbūzų džemas tiks tada, kai nebesugalvosite kaip arbūzą panaudoti, o salotos su arbūzų ir sūriais pabos. Ir būtinai, prieš virdami arbūzų uogiene būkite išbandę arbūzų šerbetą. Aš jį labai mėgstu.
Reikės:
2 puodeliai sutrinto arbūzo
1⁄4 puodelio šviežių citrinos sulčių
2 puodeliai cukraus
6 šaukštų pektino miltelių
Į puodą sudėkite arbūzo tyrę, citrinos sultis ir cukrų. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą.
Įpilkite pektino ir nedelsdami išplakite rankine šluotele ar šakute, kad jis ištirptų nesulipdamas.
Vėl užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir troškinkite, vis pamaišant apie 20 minučių.
Supilkite arbūzo džemą į indelį.