Arbūzų džemas

Arbūzų džemas iš tos vasaros, kai vsavo mėgstamiausią metų laiką bandžiau uždaryti į stiklainį. Saldus, gardus, blynams gardinti tinkantis arbūzų džemas tiks tada, kai nebesugalvosite kaip arbūzą panaudoti, o salotos su arbūzų ir sūriais pabos. Ir būtinai, prieš virdami arbūzų uogiene būkite išbandę arbūzų šerbetą. Aš jį labai mėgstu.

Arbūzų džemas

Reikės:

2 puodeliai sutrinto arbūzo

1⁄4 puodelio šviežių citrinos sulčių

2 puodeliai cukraus

6 šaukštų pektino miltelių

Į puodą sudėkite arbūzo tyrę, citrinos sultis ir cukrų. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą.

Įpilkite pektino ir nedelsdami išplakite rankine šluotele ar šakute, kad jis ištirptų nesulipdamas.

Vėl užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir troškinkite, vis pamaišant apie 20 minučių.

Supilkite arbūzo džemą į indelį.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos