Arbūzų šerbetas puikiai tinka mažyliams kaip pirmasis ledų paragavimas, vaikams, kai norisi sveiko deserto, veganams ir visiems neabejingiems arbūzams.
Beveik visi rugpjūčio mėnesio žurnale “Tavo vaikas” aprašyti receptai buvo įkvėpti uogų, išskyrus šį. Siūlau išbandyti šį vaikams draugišką, idealiai tinkantį karštai vasaros dienai – šerbetą, kuris pagamintas iš vieno populiariausių vasaros vaisių – arbūzo. Arbūzų šerbetas tik iš 3 ingredientų ir trupučio kantrybės!
30 min+ šaldymo laikas
2 porcijoms reikės:
2 stiklinių arbūzo minkštimo su išimtomis sėklomis
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. agavų sirupo (jei arbūzas labai saldus gali ir nereikėti)
Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Gautą tyrę supilame į skardą ir pusvalandžiui įdedame į šaldymo kamerą. Po pusvalandžio arbūzų tyrę išmaišome, “pašukuojame” ir dedame dar pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Išėmę iš kameros vėl pamaišome, “pašukuojame” arbūzo. Šiuos du žingsnius kartojame, kol arbūzų tyrę sustings ir taps panaši į sniegą.Beveik visi rugpjūčio mėnesio žurnale “Tavo vaikas” aprašyti receptai buvo įkvėpti uogų, išskyrus šį. Siūlau išbandyti šį vaikams draugišką, idealiai tinkantį karštai vasaros dienai – šerbetą, kuris pagamintas iš vieno populiariausių vasaros vaisių – arbūzo. Prireiks tik 3 ingredientų ir trupučio kantrybės!
1 Komentaras
[…] su arbūzų ir sūriais pabos. Ir būtinai, prieš virdami arbūzų uogiene būkite išbandę arbūzų šerbetą. Aš jį labai […]