Avižiniai sausainiai su vyšniomis gardūs, lengvai pagaminami, su speltos miltais ir klevų sirupu.
Nėra nieko geriau nei praleistas laikas su mama kepant sausainius. O šie avižiniai sausainiai su vyšniomis ne tik su malonia vyšnių rūgštele, traškia išore ir minkšti vidumi. Tikiu, kad šie sausainiai gali tapti puikia sausainių kepimo tradicija visų švenčių progomis.
50 min
Reikės:
2 kiaušinių
200 g minkšto sviesto
150 g klevų sirupo cukraus
1 stiklinės (140 g) speltos miltų
2 stiklinių avižinių dribsnių
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
1 stiklinės vyšnių
60 g juodo šokolado
Sviestą sutrinkite su klevų sirupu trintuvo pagalba. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviesto mišinį sumaišykite su miltų ir avižų mišiniu. Atsargiai įmaišykite vyšnias ir smulkiai supjaustytą norimo dydžio šokolado gabalėliais.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite tarp drėgnų delnų suformuotus apvalius rutuliukus. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai paspauskite, kad taptų šiek tiek plokščias.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos. iš Kepimo skardoje sausainiams leiskite atvėsti, kiek pastovėti ir sutvirtėti.