Avižinių dribsnių tyrė – tai paprasta, daug maistinių medžiagų turinti ir mažiau nei 10 minučių pagamina pirmoji košė jūsų kūdikiui. Tinka nuo 6 mėnesių. Avižinių dribsnių tyrė puikiai dera su mėgstamais vaisiais ir daržovėmis.
Avižos yra puikus skaidulų šaltinis, juose gausu antioksidantų, mangano, fosforo, vario, geležies, cinko ir vitamino B1, gali padėti stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje.
Ši avižinių dribsnių tyrė pagardinta cinamonu, čija sėklomis, tačiau prieskonių ir sėklų galima ir nedėti. Verta prisiminti, kad čiaj (ispaninio šalavijo) sėkluose daug antioksidantų, omega 3 riebalų rūgščių, skaidulų, taip pat yra magnio ir kalcio. Sėklos puikiai tinka žarnyno veiklai pagerinti.
Avižos be glitimo: visos avižos natūraliai yra be glitimo, tačiau jas dažnai apdoroja mašinose, kuriose apdorojami ir kviečiai. Jei jūsų kūdikis alergiškas/netoleruoja glitimo rinkites avižas ant kurių pakuočių užrašyti be glitimo.
Beje, ši tyrė puikiai dera su
- Obuoliais
- Kriaušėmis
- Morkomis
- Saldžiomis bulvėmis
- Moliūgu
- Žirniais
- Mangu
- Jogurtu
Reikės:
2 puodelių vandens
1 puodelio vandens
1/6 a.š. cinamono
1/2 a.š. čija sėklų
Vidutiniame puode užvirinkime 2 puodelius vandens. Įpilkime avižų, čija sėklų ir prieskonius. Sumažinkime ugnį ir virkime apie 5 minutes, vis pamaišydami, kol vanduo išgaruos, o avižos suminkštės.
Avižas perkelkime į trintuvą ir 1-2 minutes trinkime, jei reikia įpilkime vandens (mamos pieno, pieno mišinuko). Atvėsusios avižos taps klampesnės, dar labiaus sugers skysčius, todėl prireikus įpilkime daugiau skysčio.