Avižinių miltų keksiukai su braškėmis – puikus pasirinkimas, jei norite sveiko ir gardaus užkandžio. Jie saldūs, be kvietinių miltų, puikiai tiko ir kaip užkandis mano pirmoko pietų dėžutei, ir kaip greiti pusryčiai prieš darželį mažajai, bei užkandis man prie kavos puodelio.
Recepte braškes visada galima keisti kitomis uogomis, nors būtent braškės keksiukams suteikia gaivumo ir šiek tiek rūgštelės. Avižinių miltų keksiukai su braškėmis puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, ypač su arbatos ar kavos puodeliu. Keksiukus gaminau su savo pirmoku, kuris turi ne tik savo vaikams skirtą peilį iš IKEA, bet ir atskirą desertams skirtą gaminti rinkinuką, kurį jam padovanojo “Nykštuko kalnedorius“.
Jei jums patiko šie keksiukai, siūlau išbandyti dar šiuos receptus:
Morkų ir avižų dribsnių keksiukai
Avižiniai sausainiai su vyšniomis
10-12 keksiukų
35-40 min
Reikės:
1/4 stiklinės medaus (nuo 2 metų) arba agavų sirupo
1,5 stiklinės avižinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1 stiklinė susmulkintų braškių, naudojau šaldytas
2 bananai (gerai prinokę)
1/4 stiklinės kokosų aliejaus (ištirpinto)
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Dubenyje šakute sutrinkite bananus iki vientisos masės. Į bananų masę įmaišykite medų, ištirpintą kokosų aliejų ir kiaušinius. Gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite avižinius miltus ir kepimo miltelius.
Sausus ingredientus įmaišykite į skystąją masę. Maišykite, kol tešla taps vienalytė.
Atsargiai įmaišykite smulkintas braškes, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Paruoštą tešlą tolygiai supilstykite į keksiukų formeles, pripildydami apie 2/3 jų tūrio.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol keksiukai gražiai iškils ir paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar keksiukai iškepę– jei į keksiuką įsmeigtas pagaliukas, ištrauktas yra sausas – keksiukai iškepę.
Papuoškite.