Avoburgeris puikavosi prieš ne vienerius metus viename “Tavo vaikas” numeryje. Taigi, tikriausiai bent vieno žurnalo skaitytojo jau išbandytas. Avoburgeris sotus, mažai angliavadenių turintis patiekalas. O dabar puikus metas pasidalinti receptu dar kartą su Jumis ir priminti, kad Visada yra geriausias metas valgyti daugiau daržovių.
30 min
4 porcijoms reikės:
4 prinokusių avokadų
400 g maltos kalakutienos krūtinėlės
30 g poro
1 morka
5 v.š. pomidorų pastos
1 a.š. baziliko
Citrinos sulčių
4 salotų lapų
druskos
4 lapelių čederio sūrio
1 svogūnas
10-30 g vandens
1 v.š. klevų sirupo
Porą smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir sudedame į dubenį su malta kalakutienos krūtinėle. Įdedame šaukštą pomidorų pastos, baziliko, druskos ir gerai rankomis išmaišome mėsą. Formuojame kotletukus ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklauso nuo orkaitės ir kotletukų dydžio).
Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sudedame į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Juos keletą minučių patroškiname, įdedame 4 v.š. pomidorų pastos, klevų sirupo, įpilame šiek tiek vandens ir maišydami minutę dar pakaitiname padažą.
Avokadus nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Ištriname citrinos sultimis, kad nejuoduotų.
Sluoksniuojame avoburgerį: ant avokado puselės dedame salotos lapą, iškeptą mėsos kotletuką, čederio sūrio lapelį, užpilame padažo ir uždedame dar vieną avokado puselę.
Jei norime avokado viršūnėlę pabarstome čija sėklomis.