Baklažanai su džiūvėsėliais bei bulvėmis

Baklažanai su džiūvėsėliais bei bulvėmis geras pasirinkimas dienomis, kai mėsos nesinori ir nereikia. Tinka vaikams ir suaugusiems.

Nors daugelio virtuvėje baklažanai nėra naujiena, tačiau mano virtuvėje jie sutinkami tik porą kartų per metus. Baklažanai puikiai dera su kitomis daržovėmis, mėsa, bet šie argumentai vis tiek neįtikina baklažanų pirkti dažniau… Ir kartą, viename užsienio žurnale išvydau juos… baklažanų kepsnius. Net nuotraukoje jie taip skaniai traškėjo. Na ir nusprendžiau gaminti. Į pagalbą pasitelkiau AB Kauno grūdai džiuvėsėlius su paprika ir dar porą bulvių šalia iškepiau…

Dar keli mano pastebėjimai apie baklažanus:

Baklažanai su džiūvėsėliais bei bulvėmis

1. Baklažanų negalima valgyti žalių. Nesunokusiuose baklažanuose yra nuodingos medžiagos. Gerai, kad gamta juos ir sukūrė taip, kad žalių net nesinori į burną dėti. Kempinė tokia…

2. Norint panaikinti kartumą daržoves reikia pasūdyti ir palaukti 5-10 minučių arba 15-20 minučių pamirkyti sūdytame vandenyje.

3. Aliejus taip neįsigers jei prieš tai baklažanus nuplikysite verdančiu vandeniu. Lyg ir šiuo sakiniu mano žinios apie šią daržovę ir pasibaigė.

Baklažanams reikės:

1 baklažano

1/2 stiklinės avižų ar kitų miltų

30 ml pieno

1 kiaušinio

1 stiklinės AB Kauno grūdai džiūvėsėlių su paprika

1 šaukštelio baziliko prieskonių

1 šaukštelio česnako granulių

aliejaus kepimui

Bulvėms reikės:

Bulvių

Sviesto

AB Kauno grūdai džiūvėsėlių su paprika

Gaminame bulves: nuskustas ir nuplautas bulves perduriame pagaliuku ir pjaustome riekelėmis sukdami pagaliuką. Bulves ištepame tirpintu sviestu. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-40 minučių (priklauso nuo bulvių dydžio), kol šios paminkštės. Išimame bulves iš orkaites, apvoliojame džiuvesėliuose, užtepame dar šiek tiek tirpinto sviesto ir kepame dar 10-20 minučių, kol gražiai apskrus.

Baklažaną supjaustome 1.5 cm riekelėmis, apibarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Nuvalome druskos perteklių.

Paruošiame 3 dubenis: pirmame dubenyje išplakame kiaušinį su pienu, antrajame sumaišome miltus su druska, baziliko prieskoniai, o trečiajame supilame džiūvėsėlius. Baklažanus nusausiname, pabarstome abi puses miltais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir gausiai išvoliojame džiūvėsėliuose. Baklažano riekeles kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (apie 2-3 minutes skiriame vienai puselei).

Baklažanus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Štai baklažanai su džiūvėsėliais bei bulvėmis ir paruošti.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos