Bananai tešloje yra magiškas skanėstas, tinkantys ne tik kūdikiams, kurie maitinasi BWL ar jau valgo gabaliukais, bet ir vaikams ar suaugusiems. Šis receptas gali būti smagus būdas norint mažuosius įtraukti į maisto ruošimo procesą. Nuo bananų pjaustymo, jų voliojimo tešloje iki kepimo proceso – visa tai gali būti smagus ir mokomasis laikas kartu, kuris padės jūsų vaikams suprasti maisto ruošimo subtilybes.
Šis paprastas, tačiau gardus receptas dėl savo paprastumo ir gardumo jau ne vienerius metus susilaukia populiarumo įvairiuose maisto tinklaraščiuose ir žurnaluose.
Švelnūs ir saldūs bananai tešloje yra gaminami be cukraus ir kitų saldiklių. Natūraliai saldūs, o gamybos procese visada galima rinktis skirtingus miltus ar jų derinius.
2 porcijos
20 min
Reikės:
3 bananų
50-60 g miltų (naudojau kukurūzų)
1 kiaušinio
90 ml augalinio pieno arba vandens
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
1/2 a. šaukštelio cinamono
aliejaus kepimui
Bananus supjaustome riekelėmis (nepjaustome labai plonai, riekelės turi būti lengvai apvoliojamos tešloje).
Iš likusių ingredientų užmaišome tešlą, kuriai leidžiame 10 minučių pastovėti.
Kiekvieną banano riekelę pamirkome į tešlą ir kepame įkaitintoje aliejumi išteptoje keptuvėje iš abiejų pusių.