Bananų duona su graikišku jogurtu ir medumi pasisaldinimui. Jei turite pernokusų bananų, tai puikus būdas juos sunaudoti – iškepti drėgną ir kvapnų bananų pyragą! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir sveikesnis, nes jame naudojamas medus vietoje cukraus, graikiškas jogurtas suteikia purumo, o šokolado gabaliukai prideda saldumo ir malonios tekstūros. Puikiai tinka pusryčiams, užkandžiui ar net desertui su puodeliu arbatos ar kavos. Taip pat vaikų užkandžių dėžutei.
Dar vienas Bananų duona receptas
Graikiško jogurto ir braškių tortas
Mango ir graikiško jogurto pyragas
Patarimai:
Prinokę bananai – kuo tamsesni ir minkštesni, tuo saldesnis ir aromatingesnis bus kepinys. Jei bananai dar nepakankamai sunokę, galite juos pašildyti orkaitėje (150 °C apie 10 min.).
Graikiškas jogurtas – galite keisti natūraliu jogurtu arba kefyru, jei norite dar lengvesnės tekstūros.
Šokolado drožlės – vietoje jų galite naudoti smulkintus riešutus, džiovintas uogas ar net karamelizuotus vaisius.
Alyvuogių aliejus – suteikia kepiniui drėgnumo, bet jei norite švelnesnio skonio, galite pakeisti kokosų ar lydytu sviestu.
Laikymas – suvynioję į maistinę plėvelę arba laikydami sandariame inde, išlaikysite šviežumą kelias dienas.

3 prinokę bananai (apie 300 g)
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1/2 stiklinės graikiško jogurto
2 kiaušinių
1/2 puodelio medaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
1 a.š. malto cinamono
1 puodelio šokolado drožlių ar smulkinto šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sutrinkite bananus. Įmaišykite medų, vanilę, aliejų, kiaušinį ir jogurtą.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą, cinamoną ir druską.
Sausus ingredientus įmaišykite į šlapius ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite šokoladą.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 45–50 min., kol įsmeigus pagaliuką jis liks sausas.
Atvėsinkite ir mėgaukitės!