Graikiško jogurto ir braškių tortas yra idealus pasirinkimas tiems, kurie nori gaivaus, lengvo ir maistingo deserto. Šis desertas ne tik puikiai tinka įvairioms šventėms, bet ir gali tapti sveiku kasdieniniu užkandžiu. Tortą paruošite itin lengvai, o ingredientų rasite kiekvienoje parduotuvėje. Graikiško jogurto ir braškių tortas gali tapti tikru vasaros hitu, tačiau visada atkreipkite dėmesį į želatinos kiekį, kiekvieno gamintojo nurodytas kiekis gali skirtis, bei saldumą. Gardinkite norimu saldikliu ir jo kiekiu, aš mėgstu mažiau saldžius desertus.

30 min + stingimo laikas
Reikės:
100 g sulaužytų sausainių (geriausia viso grūdo ar be cukraus)
apie 700 g graikiško jogurto
6 v.š. kokosų cukraus ar kito saldiklio (saldumą koreguokitės pagal save)
12 g želatinos (tikslų želatinos kiekį nustatykite vadovaudamiesi gamintojo nurodymais)
60 ml vandens
100 g šviežių arba šaldytų braškių susmulkintų norimo dydžio riekelėmis
Želatinai leiskite išbrinkti su vandeniu. Graikišką jogurtą sumaišykite su kokosų cukrumi. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad visiškai ištirptų, ir sumaišykite su jogurto mase. Atsargiai įmaišykite sulaužytus sausainius ir susmulkintas braškes. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad tortas sustingtų.
