Bananų miltų pyragas be glitimo, be pridėtinio cukraus, su datulių sirupu.
Bananų miltai beveik mėnesį tyliai gulėjo miltų spintelėje ir su nekantrumu laukė savo eilės į pyragą virsti. Kasdien pravėrusi spintelės dureles namų šeimininkė miltus nuramindavo ir pažadėdavo, kad tuoj jie į puikų pyragą virs… na, tik kelių ingredientų į parduotuvę reikia užbėgti, o užvėrusi spinteles duris bandelių prisipirkdavo… Gerai, kad bent nuo bandelių ją dažniausiai išberdavo ir šio poelgio ji pasigailėdavo… Ir taip bent mėnesį laiko ji nerado, pažado miltams netęsėjo… Tiesa, kartą visus ingredientus ji nusipirko ir jau susiruošusi kitą dieną kepiniams buvo… Bet naktį taip valgyti užsimanė, kad tuos ingredientus ir suvalgė…
Pusiau juokais pusiau rimtai, atėjo ta diena, kai šeimininkė savo pažadą tęsėjo… Tiesa, bananų miltų pyrago jai neužteko, o ir grietinėlė šaldytuve taip pat ilgai liūdėjo, kad bananų miltų pyragas beveik torčiuku virto.
Beje, šie miltai, datulių sirupas bei kokosų sviestas iš AmritaPlanet.lt atkeliavo.
O čia po kelių savaičių ir bananų miltų pyragas prieš Jūsų akis.
1 val
Pyragui reikės:
120 ml kokosų aliejaus
90 ml datulių sirupo (galima keisti medumi)
2 kiaušinių
2 prinokusių bananų + 1 bananas papuošimui
125 ml kokosų pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 šaukštelio cinamono miltelių
160 g bananų miltų
30 g džiovintų vaisų
40 g lazdyno riešutų
Pertepimui:
30 proc. riebumo grietinėlės
1 šaukšto datulių sirupo (medaus)
1 banano
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite tirpintą kokosų aliejų ir datulių sirupą. Tame pačiame dubenyje išplakite kiaušinius, sudėkite sutrintus bananus, vanilę, kokosų pieno ir gerai išmaišykite.
Į bananų ir aliejaus mišinį įmaišykite bananų miltus, kepimo miltelius, pagardinkite cinamonu. Išmaišykite, Suberkite riešutus, vaisius ir viską gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į kokosų aliejumi išteptą skardą. Uždėkite išilgai pjaustytą bananą ir kepkite 30-45 minutes, kol pyragas iškeps (priklauso nuo orkaitės). Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.
Pagaminkite kremą: grietinėlę išplakite su datulių sirupu. Įdėkite į šaldytuvą, kol pyragas atvės.
Pyragą perpjaukite pusiau. Abi pyrago puses gausiai ištepkite grietinėle, ant grietinėles sudėkite griežinėliais supjaustytą bananą ir palikite nakčiai šaldytuve.