Blynai-sumuštiniai – nuostabus pusryčių receptas, primenantis vaikystę ir laikus, kai mano mama kepė gardžius ir paprastus receptus iš nieko. Na, tokie laikai buvo, kai lentynos nelūžo nuo prekių gausos, o desertų visada norėdavosi, tad nuostabioji mano mama (kaip ir daugelis to laikmečio mamų) kiaušinio plakinyje šviesią duoną iškepdavo ir kaip geriausią desertą patiekdavo.
Blynai-sumuštiniai gardus ir sotus receptas patiksiantis ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Tikriausiai jau matėte mano socialinių tinklų istorijose TĄ Mato veidą išvydus mano blynus-sumuštinius. Vaikinui tikrai parūpo, kodėl tie pažadėti blynai neatrodo kaip blynai. O jei tai sumuštiniai, kas jų viduje? Na, žinote tuos vaikus išvaizda jiems yra viskas ir įtikinti paragauti nėra taip lengva.
Bet blynai-sumuštiniai yra puiki mintis, ypač tada, kai blynų nesinori kepti.
20 min
4 sumuštiniams-blynams reikės:
3 figos (puikiai tinka ir kiti vaisiai)
8 varškės sūrio griežinėlių (arba varškės)
2 kiaušinių
200 ml pieno
8 a.š. agavų sirupo (arba medaus)
8 riekelių duonos skrudinimui
žiupsnelio druskos, cinamono
1 a.š. sviesto kepimui
1 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui
Kiaušinius išplakame su pienu, druska, cinamonu ir 4 šaukšteliais agavų sirupo. Imame 2 duonos riekes ir jas pamirkome kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių (tik nepermirkykite, užtenka tik truputį pamirkyti). Ant riekės uždedame 2 varškės sūrio griežinėlius, 1 šaukštelį agavų sirupo, pjaustytų figų ir dar vieną duonos riekę. Sumuštinį dedame į įkaitintą keptuvę ir pakepame, kol gražiai apskrus.
Valgome su uogomis, medumi ar kitais gardėsiais.