Bolivinėmis balandomis įdarytos paprikos , kai nesinorės budėti prie keptuvės ar ilgai sukiotis prie puodų. Orkaitėje kepti patiekalai yra mano vieni mėgstamiausių.
Šios bolivinėmis balandomis įdarytos paprikos paprikos skanios, tinkančios ir garnyrui, ir kaip pagrindinis patiekalas. Be riebalų, kiaušinių, pieno produktų, todėl tiks ir labai mažiems valgytojams, kurie jau susipažino su kiekvienu iš ingredientų atskirai.
Reikės:
30 g bolivinių balandų
0,5 mažos cukinijos
300 g maltos paukštienos (susimaliau vištienos krūtinėlę)
0,5 šaukštelio ciberžolės
druskos, pipirų
2 paprikų
30 g poro
Bolivines balandas išvirkite (galite virti tiek vandenyje, tiek sultinyje). Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, smulkiai supjaustykite porą. Mėsą sumaišykite su smulkinta cukinija, pjaustytu poru, kruopomis, pagardinkite prieskoniais (ciberžole, druska, pipirais). Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir prikimškite įdaro.
Kepkite 35-40 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.