Bulvių skiltelės su varškės padažu pravers tada, kai bulvių labai norėsis. Vertingiausios – šviežios bulvės, kurias galima valgyti termiškai neapdorotas, virti garuose, vandenyje su lupena arba kepti orkaitėje. Taip apdorotose bulvėse lieka daugiausia maistinių skaidulų ir vertingų medžiagų. Po bulvės lupena slepiasi daugiausia naudingų medžiagų, taigi didžiausią naudą organizmas gaus, jei šviežias bulves tiesiog nuplausime ir nušveisime šepetėliu.
O dabar labai paprastas receptas – bulvių skiltelės su varškės padažu. Šitaip paruoštos bulvės tinka ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Puikus pasirinkimas kramtančiam mažyliui ar svečiams užklupus.
4 porcijoms reikės:
1 kg šviežių bulvių
2 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
1/2 a.š. česnako miltelių
1/2 a.š. maltos saldžiosios paprikos
Varškės padažui reikės:
200 g varškės
100 g natūralaus jogurto
6 saulėje džiovintų pomidorų
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos
Šviežias bulves švariai nuplauname ir nušveičiame šepetėliu. Jei bulvės nėra šviežios – nulupame. Bulves supjaustome skiltelėmis, sudedame į dubenį ir užpilame šaltu vandeniu. Leidžiame pamirkti 20-30 minučių. Pamirkusias bulves kruopščiai nusausiname ir sudedame į dubenį, užpilame aliejaus, įberiame prieskonių ir viską gerai išmaišome. Bulves sudedame ant kepimo popieriaus, tačiau taip, jog jos nesiliestų tarpusavyje. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Po 15 minučių bulves apverčiame, jog tolygiai apskrustų abi pusės.
Gaminame padažą: varškę sumaišome su jogurtu, prieskoniais, susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir trintuvu viską sutriname iki vientisos masės.