Burokėlių humusas šiek tiek natūraliai saldesnis humuso variantas. Iš tikro kažkada nebuvau labai didelė humuso gerbėja, bet niekada neneigiau, jog tai daug baltymų turintis gaminys puikus užkandis sveikai besimaitinantiems.
Burokėlių humusas valgomas su daržovėmis (agurkais, morkomis, salierais, pomidorais), duona, duonos lazdelėmis ar pilno grūdo lavašu. Be to juo puiku skaninti nusibodusias košes, teptis ant sumuštinių.
20 min
Reikės:
250 g. konservuotų arba virtų avinžirnių
1 virto burokėlio
0,5 skiltelės česnako
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. vandens
1/2 a.š. malto kumino
1/2 a.š. druskos
pipirų
Visus humuso ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.