Pasaulis vis dar eina eina iš proto dėl netradicinių latte tipo gėrimų: nuo matcha arbatos, ciberžolės latte iki burokėlių milteliais gardintų pieno gėrimų.
Dėl ciberžolės imunitetą stiprinančių, raminamųjų ir miego gerinimo savybių ciberžolių latte išlieka vienu populiariausių šaltojo laikotarpio gėrimų.
10 min
2 porcijoms:
400 ml augalinio pieno
1 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. malto imbiero
0,5 a.š juodų maltų pipirų
pagal skonį šiek tiek medaus, klevų ar agavų sirupo
1. Į puodą supilame augalinį pieną, suberiame prieskonius. Pieną vis pamaišydami kaitiname ant nedidelės kaitros apie 5 minutes (neužverdame). Jei norime pagardiname medumi, klevų ar agavų sirupu. Išmaišome.
2. Patiekiame perkošę per smulkų sietelį.