Cukinijų keksiukai tiks, kai ištiks ruduo ir amžinas klausimas kur panaudoti cukinijas? Blynai, troškiniai, sriubos, salotos ir, žinoma, desertai. Ne kartą minėjau, kad kalbant apie maistą, vaikams svarbi išlieka forma. Skirtingai pjaustytos daržovės, įvairios keksiukų formelės gali padėti paragauti ir iš pirmo žvilgsnio nelabai vaikams patinkančius maisto produktus.
Cukinijų keksiukai drėgni, minkšti ir gardūs. Kepiau mašinėlių formelėse. Matui labai patiko! Kiekius surašiau tinkančius ir kepti vienam didesniam keksui ir mažiems keksiukams.
1 val 20 min
Reikės:
1,5 stiklinės cukinijos + žiupsnelio druskos (išmaišome ir paliekame 10 minučių)
110 g tirpinto sviesto
1/2 stiklinės saldiklio
3 kiaušinių
1 v.š. citrinos sulčių
1 citrinos žievelės
500 g migdolų miltų
2 a.š. kepimo miltelių
stiklinės šaldytų ar šviežių uogų
Tirpintą sviestą sumaišome su saldikliu. Įmušame kiaušinius, įpilame citrinos sulčių, įtarkuojame citrinos žievelę, migdolų miltus, kepimo miltelius. Išmaišome.
Įmaišome gerai nusunktą cukiniją, uogas.
Masę supilstome į keksiukų formeles ar kekso formą.
Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Iš formos išimame tik atvėsusius keksiukus, galima nakčiai palikti šaldytuve.