Kai nėra ku dėti cukinijų Jums patiks – cukinijų kugelis.
Mano teta iš Naujosios Akmenės kaip mylimai dukterėčiai perdavė cukinijų. Kaip labai mylimai dukterėčiai perdavė jų daug… tiek, jog praeitą savaitę kepiau ir cukinijų blynus, ir troškinį, ir pyragą. Cukiniją dabar dedu visur, o atsargų vis dar turiu. Žinoma, skųstis tokiomis dovanomis negalima, reikia jas valgyti valgyti ir dar kartą valgyti…
Tad jei cukinijų derliumi nesiskundžiate, išbandykite šį receptą. Laikantis tam tikro mitybos režimo (vartojant mažiau angliavandenių, sergant tam tikromis ligomis) šį apkepą ir kugeliu pavadinti galima.
1 val
Reikės:
600 g cukinijos (apie 1,5 cukinijos)
120 g mocarelos (galima ir daugiau)
300 g smulkiai pjaustytos vištienos krūtinėlės
1 smulkiai pjaustyto svogūno
5 kiaušinių
100 ml grietinėlės
2 v.š. kukurūzų ar kitų miltų
druskos, pipirų
Svogūnus ir vištieną pakepiname. Cukiniją ir sūrį sutarkuojame su burokine tarka, sumaišome su pravėsusiais svogūnais ir vištiena. Kiaušinius išplakame su grietinėle, miltais, druska, pipirais. Kiaušinių plakinį užpilame ant cukinijų, sūrio ir kiaušinio mišinio, išmaišome. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Cukinijų kugelis valgomas su graikišku jogurtu, grietine ar mylimu padažu.