Dešrelės varškės tešloje puikiai tinka kaip vaikų užkandis iškyluose, prie jūros ar po pasivaikščiojimų.
Taip taip ne kasdien, bet kartais ir mes valgome dešreles. Nepiknaudžiaujame, dažniausiai renkamės nepadorotą mėsą ir kažką gaminame iš jos, taip pat pastarąją tikrai valgome ne kasdien, o 2-3 kartus kartus per savaitę, stengiamės mitybą paversti kiek įvairesnę.
Renkantis dešreles vaikams svarbu, rinktis aukščiausios rūšies mėsos gaminį (užrašas pieniškos,
daktariška garantuoja, kad mėsa aukščiausios rūšies), be kvapiklių, skonio stipriklių, dažiklių, druskos ne
daugiau kaip 1,7 g/100 , cukrų ne daugiau kaip 3 g/100 g ir kuo mažiau riebalų lyginant su kitais
produktais.
Šį kartą jūsų dėmesiui – dešrelės varškės tešloje.
1 val
Reikės:
200 g virtų dešrelių
180 g varškės
1 kiaušinio
2 v.š. kefyro
1 a.š. kepimo miltelių
250-300 g pilno grūdo kvietinių miltų (arba kvietinių miltų)
druskos
aliejaus (jei kepsite keptuvėje)
Dubenyje ištriname varškę su kiaušiniu, kefyru ir druska. 250 g miltų sumaišome su kepimo milteliais ir
įmaišome į varškės masę. Užminkome tešlą.
Į masę beriame po šaukštą miltų ir minkome tešlą, kol tešla taps tinkama kočioti.
Dešreles perpjauname pusiau.
Iškočiojame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą supjaustome juostelėmis ir juostele apsukame
kiekvieną dešrelę.
Dešreles kepame karšto oro gruzdintuvėje arba įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol tešla išsipučia ir
apskrunda.