Greitai pagaminamas smidrų pyragas ne vienerius metus smidrų sezonu karaliauja mūsų virtuvėje. Ir šiems savaitgalio pusryčiams susiviliojau greitai paruošiamu smidrų pyragu, nes mes su Matu labai labai mėgstame smidrus. Nesuklydau pyragą pasigaminusi iš vakaro, o ryte jį įdėjusi į orkaitę ir šiek tiek luktelėjusi. Man buvo paprasta ir gardu, tuo tarpu Matas suvalgė daugiau smidrų nei šio pyrago. Greitai pagaminamas smidrų pyragas gardus ir antrą dieną, tinka į pietų dėžutes.

30 min
4 porcijos
Reikės:
1 pakuotės šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
150 g susmulkinto fetos sūrio (fitaki)
10-15 pusiau perpjautų smidrų
40 g tarkuoto kietojo sūrio
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame smidrus ir paverdame 2 minutes. Nupilame, perliejame šaltu vandeniu.Tešlos lakštus atšildome, sujungiame ir pakočiojame į 5 mm storio lakštą. Tešlą pabadome šakute. Lakštą padedame ant kepimo popieriaus.Ant tešlos uždedame pasmulkintos fetos, apvirtus smidrus, paberiame tarkuoto sūrio. Tešlos kraštus užlenkiame į vidų.kepame įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol tešlos krašteliai paruduos

