Grikinių miltų ir burokėlių šokoladiniai keksiukai vaikams į užkandžių dėžutes ir tėveliams prie kavos. Skanūs ir be įtarimo apie daržoves. Pirmą kartą panašų kepinį su burokėliais paragavau prieš penkerius metus ir likau maloniai sužavėta. Jei kolegė nebūtų pasakiusi, kad kepinyje slepiasi burokėliai, įtarti net nebūčiau galėjusi (kaip neįtarė ir jos vaikai).
Sunkūs ir drėgni grikinių miltų ir burokėlių šokoladiniai keksiukaigardus pasirinkimas vaikų desertų stalui.
40 min
10-12 keksiukų reikės:
100 g grikinių miltų
100 g pilno grūdo miltų
100 g virtų burokų
100 g sviesto
80 g kakavos
3 kiaušinių
60 g juodojo šokolado
60 g medaus (pagal skonį)
0,5 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Glaistui: 70 g juodojo šokolado
1 a. š. kokosų aliejaus
Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.
Sviestą ištirpiname su medumi. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su pravėsusia medaus ir sviesto mase. Įmaišome burokėlius.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Į kiaušinių, medaus, sviesto ir burokėlių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais ir kakava.
Šokoladą stambiai supjaustome ir sudedame į klampią ir tirštą keksiukų masę.
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Pravėsus keksiukams, ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi ir šiuo glaistu apliejame keksiukus.