Grikių blynai su varške

PUSRYČIAI UŽKANDŽIAI PAGRINDINIAI PATIEKALAI

zuikioreceptai

7/26/2022 1 min read

Bulviniai, avižų, daržovių ir kiti nesaldūs blynai tikrai man patinka. Nevargina tada manęs ir stovėjimas prie keptuvės ir tas bjaurus laukimas artėjant blynų vartymo laikui. Nemėgstu kepti blynų sakiau ne kartą… Bet vieną karštą dieną nepatingėjau grikių blynų šeimynai paruošti ir dar varškės kremą susukau. Įkvėpimo sėmiausi iš Beatos virtuvės.

Reikės:

170 g sausų grikių

340 ml sultinio

morkos

svogūno

15 g sviesto

2 kiaušinių

50 g tarkuoto kietojo sūrio

3-4 v.š. miltų

druskos, pipirų

aliejaus kepimui

varškės kremui:

180 g varškės

50 g graikiško jogurto (galima keisti grietine)

2-3 v.š. pesto

druskos

galima ir lašišos dar užsidėti

Grikius užpilame sultiniu ir paliekame pusdieniui 9arva išverdame taip kaip nurodyta ant pakuotės).

Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir morką.

Visus pravėsusius ingredientus sudedame į dubenį, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.

Išmasės formuojame nedidelius kepsnelius, kuriuos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.

Gaminame varškės kremą: iki vientisos masės trintuvo pagalba išsukame visus ingredientus (išskyrus lašišą – jei ją naudosite).

Blynelius patiekiame su varškės kremu ir lašišos juostele.