Bulviniai, avižų, daržovių ir grikių blynai su varške blynai tikrai man patinka. Nevargina tada manęs ir stovėjimas prie keptuvės ir tas bjaurus laukimas artėjant blynų vartymo laikui. Nemėgstu kepti blynų sakiau ne kartą… Bet vieną karštą dieną nepatingėjau grikių blynų šeimynai paruošti ir dar varškės kremą susukau. Įkvėpimo sėmiausi iš Beatos virtuvės.
Grikių blynai su varške pagaminami per 30 minučių, sotūs ir gardūs. Tinka į pietų dėžutes ar valgyti šaltus.
Reikės:
170 g sausų grikių
340 ml sultinio
morkos
svogūno
15 g sviesto
2 kiaušinių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
3-4 v.š. miltų
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
varškės kremui:
180 g varškės
50 g graikiško jogurto (galima keisti grietine)
2-3 v.š. pesto
druskos
galima ir lašišos dar užsidėti
Grikius užpilame sultiniu ir paliekame pusdieniui arba išverdame taip kaip nurodyta ant pakuotės).
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir morką.
Visus pravėsusius ingredientus sudedame į dubenį, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.
Iš masės formuojame nedidelius kepsnelius, kuriuos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
Gaminame varškės kremą: iki vientisos masės trintuvo pagalba išsukame visus ingredientus (išskyrus lašišą – jei ją naudosite).
Blynelius patiekiame su varškės kremu ir lašišos juostele.