Geriausi pusryčiai – tai tie, kurių nereikia ruošti, todėl grikių dribsnių granola jau seniai atrado vietą mano virtuvės spintelėje. Grikių dribsnių granola galima gardinti desertus, košes ir jogurtą. Tinka kaip užkandis ar pusryčiai.
40 min
Granolai reikės:
2 stiklinių Dobele grikių dribsnių
1/3 stiklinės moliūgų sėklų
1 stiklinė mėgstamų riešutų
1 v.š. cinamono
1/4 agavų sirupo ar medaus
1 a.š, druskos
2 v.š. kokosų aliejaus
Dubenyje sumaišykite birius ingredientus. Plaktuvu išplakite medų ir kokosų aliejų (jei reikia patirpinkite). Medaus ir kokosų mišinį sumaišykite su biriais ingredientais. Paruoštą masę paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.