Natūraliai saldūs grikių miltų blynai su avietėmis tinka kūdikiams, vaikams ir suaugusiems. Grikių miltai yra gausūs baltymų, skaidulų ir vitaminų bei suteikia švelnų riešutų poskonį. Graikiškas jogurtas suteikia kreminę konsistenciją, švelnų skonį, o avietės įneša natūralaus saldumo bei šviežumo. Grikių miltų blynai su avietėmis yra tinkamas pasirinkimas tiems, kurie stengiasi sumažinti gliuteno kiekį savo dietoje.
20 min
8 blynai
Reikės:
1/2 puodelio grikių miltų
1/4 puodelio kepimo miltelių
1/4 puodelio graikiško jogurto
1 banano, sutrinto
1 kiaušino
Šiek tiek aviečių (galima pakeisti kitomis uogomis arba praleisti)
Sumaišykite grikių miltus ir kepimo miltelius dideliame inde.
Įmaišykite sutrintą bananą, graikišką jogurtą ir kiaušinį, gerai sumaišykite, kol masė taps vientisa.
Jei naudojate avietes, švelniai įmaišykite jas į tešlą.
Kepkite blynus ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie gražiai apskrus.
Palikite blynus atvėsti prieš patiekdami.