Vištiena ir ryžiais įdaryta cukinija paprastas ir daug laiko nereikalaujantis receptas.
Rugpjūčio mėnesį daržovių karaliene drąsiai galima įvardyti Ponią Cukiniją. Ji gausi vitaminų C, B1, B2, E, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo, pasižymi nedideliu cukraus kiekiu, dažnai vartojama turint skrandžio ir žarnyno problemų. Iš šios universalios daržovės galima paruošti įvairiausių patiekalų: užkandžių, sriubų, salotų ar net pyragų.
Šį kartą – vištiena ir ryžiais įdaryta cukinija. Minkšta, orkaitėje troškinta cukinija puikiai tiks ir jau metukus turinčiam mažyliui.
50 min
2 porcijos
Reikės:
1 vidutinė cukinija
200-300 g vištienos
1 sutarkuota morka
5 šaukštai žirnelių
40-50 g nevirtų ryžių
50 g sviesto
druskos, pipirų
1 a. š. saldžiosios paprikos
kitų mėgstamų prieskonių
sūrio (nebūtina)
Išverdame ryžius (galima iki galo neišvirti, nes jie dar troškinsis su cukinija orkaitėje). Cukiniją nulupame, perpjauname pusiau ir išskuobiame sėklas. Keptuvėje ištirpiname sviestą, į jį įdedame druskos, saldžiosios paprikos, išmaišome. Ištirpusiu sviestu ištepame cukiniją iš visų pusių.
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais ir patroškiname keptuvėje su likusiu pagardintu sviestu. Sudedame morkas ir dar patroškiname. Išsitroškinus vištienai, ją sumaišome su virtais ryžiais, žirneliais, viską pagardiname druska, mėgiamais prieskoniais. Gautą masę gausiai sudedame į paruoštas cukinijas. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Jei norime prieš kepimo pabaigą uždedame sūrio.