Imbierinis morkų ir mangų kokteilis svečiavosi “Tavo vaikas” žurnalo numeryje. Pagaminau, nufotografavau, aprašiau, nusiunčiau, ir, žinoma, sugebėjau nuotraukas ištrinti :). Na, man tikrai visko pasitaiko per tą nuolatinį skubėjimą ir “multitaskinim’ą”.
Organizmą stiprinančių morkų ir imbiero derinys daugeliui jau nebekelia nuostabos. Ne paslaptis, kad imbieras padeda lengviau įsisavinti naudingas medžiagas, todėl jis dažnai naudojamas sveikatinimo kokteilių gamyboje su daržovėmis ir vaisiais. Tam, kad kokteilis būtų ne tik saldesnis, bet ir sveikatai naudingesnis, morkui ir imbierui į pagalbą pakvietėme mango vaisių. Šis egzotiškas tropikais alsuojantis gražuolis dėl savyje esančių vitaminų ir mineralų gali sumažinti širdies ligų riziką, pagerinti virškinimo sistemos darbą, smegenų veiklą, regėjimą bei pagerinti odos būklę. Imbierinis morkų ir mangų kokteilis ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas.
10 min
1 porcijai reikės:
1 morkos
1 a.š. tarkuoto imbiero
1,5 puodelio šaldyto mango
2 datulių be kauliuko
1,5 puodelio migdolų pieno
Mango vaisių nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užšaldykite.
Morkas supjaustykite.
Į maisto smulkintuvą/kokteilinę sudėkite visus ingredientus ir suplakite iki vientisos konsistencijos.