Kaip iškepti steiką?

Taigi, kaip iškepti steiką? Geram steikui (liet. didkepsniui) svarbiausia gera mėsa. Oj, kiek kartų nusivyliau pačia mėsa ir todėl esu įsitikinusi, kad geriausia kartą per porą mėnesių suvalgyti gero brandinto didkepsnio nei nebrandinto. Taigi, mano nuomone geram didkepsniui reikalinga gera 2-3 cm storio mėsa. Mažesnio storio mėsa gali būti per sausa arba perkepti.

Taip pat mėsa turi būti kambario temperatūros, kad geriau sugertų prieskonius.

Kepimui reikalinga didelė, kad kepsniai nesiliestų ir nepridegančiu paviršiumi, gerai įkaistanti keptuvė.

Ir… termometras. Šis prietaisas geriausiai atsako, ar mėsa iškepta ir kaip gerai ji iškepta.

Jei prietaisas rodys:

40 laipsnių, tada kepsnys – žalias (rare)

45-55 laipsniai – žalias su krauju (medium rare)

52-60 laipsnių – vidutiniškai žalias (medium)

60-65 laipsnių – vidutiniškai keptas (medium well)

70-75 laipsnių pilnai iškeptas (well done)

Žinoma, termometro ilgai neturėjau ir aš, todėl vadovavausi paprastu laikrodžiu:

Mėsa pakepus po 1 min 30 s iš kiekvienos pusės gausime žalią (rare)

po 2 min iš kiekvienos pusės – žalią su krauju (medium rare)

po 2 min 15 s iš kiekvienos pusės vidutiniškai žalią (medium)

po 2 min 30 s iš kiekvienos pusės vidutiniškai keptą (medium well)

po 3 min iš kiekvienos pusės pilnai iškeptą (well done)

Na, ir eiliškumas:

kambario temperatūros mėsą ištriname prieskoniais

į keptuvę įpilame 1-2 a.š. aliejaus ir ją kaitiname ant maksimalios kaitros. Palaukiame, kol aliejus ims dūmyti ir tada atsargiai sudedame mėsą.

priklausomai nuo to, kokios mėsos norime mėsą kepame nuo 40 iki 75 laipsnių arba nuo 1 iki 3 minučių.

iki steiko iškepimo likus 1-2 minutėms ant didkepsnio gabaliukų gerai paskirstydami uždedame po kelis a.š. sviesto. Ir prieskonių – jei norime.

iškepusią mėsą uždengiame folija ir paliekame 5-8 minutėms subręsti.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos