Kalafijorų ir pupelių karis – kai norisi greito, maistingo ir vaikams tinkančio patiekalo. Šis kreminis kalafijorų ir pupelių karis gali būti valgomas su ryžiais arba namuose keptomis 4 ingredientų duonelėmis. Būtent pastarasis variantas yra itin mėgstamas mano vaikų. Lauži duonelė ir mirkai į karį, ar gali būti dar smagiau?
Mano vaikai yra dvi priešingybės, nors mažajai nėra nei 2 metukų, tačiau ji nė kiek neprimena savo brolio. Žinau vaikų lyginti negalima, bet skirtumai tokie akivaizdūs – mėgiami žaislai, santykis su knygomis, maistu, tvarkingumas, savarankiškumas. Pvz., mažoji jau stengiasi rengtis pati, net pykčiai kyla jei ją rengi ne tais rūbais, kokiais Ji nori, tuo tarpu mano septynmetis… jei galėtų, leistųsi rengiamas iki šiol, o ir dėl rūbų didelių ginčų nekyla. Man labai įdomu kokios jūsų patirtys auginant du vaikučius? Labai skirtingi ar skirtumai nėra žymūs ir kardinalūs?
Gėįžtant prie maisto, na , to mes ir susirinkome. Karis yra kupinas švelnių skonių, maistingų daržovių ir gerųjų baltymų iš pupelių. Kokosų pienas suteikia kremiškumo, o švelnūs prieskoniai sušildo ir suteikia patiekalui malonaus aromato. Tiks ir pietums, ir vakarienei, be glitimo, be mėsos.
Kodėl tinka vaikams?
Švelnūs skoniai – be aštrių prieskonių, tad tiks net ir mažiems, savarankišką primaitinimo kelionę pradėjusiems vaikams.
Turtingas maistinėmis medžiagomis – kalafiorai suteikia vitaminų, o pupelės – baltymų ir ląstelienos.
Lengvai pritaikomas – galima keisti daržoves pagal sezoną ar vaikų mėgstamus skonius.
Patarimai
Jei vaikai mėgsta švelnesnį skonį, kario kiekį galite sumažinti perpus.
Norint daugiau baltymų, galite įdėti avinžirnių arba tofu gabalėlių.
Jei reikia greitesnio varianto, vietoj šviežių kalafijorų naudokite šaldytus – jie išvirs greičiau.
Jei Jums patiko šis receptas, siūlau išbandyti
Batatų, kalafiorų ir lęšių karis

4 porcijos
30 min
Reikės:
30 ml alyvuogių aliejaus
1 svogūno, supjaustytas pusžiedžiais
15 ml kario miltelių
1 skardinės kokosų pieno
1 kalafijoro, suskaidyto į žiedynus
1 skardinės (400 g) sviestinių pupelių, nusausintų ir nuplautų
100 ml sultinio
Druskos pagal skonį
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir suberkite svogūnus. Kepkite 3–4 min., kol suminkštės. Sudėkite kario miltelius, maišydami kepkite dar pusę minutės, kol pasklis aromatas.
Supilkite kokosų pieną ir sultinė, įdėkite kalafijorus. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 min.
Sudėkite pupeles, įberkite druskos ir dar 2–3 min. patroškinkite, kol padažas sutirštės.
Patiekite su ryžiais ar namuose keptomis duonelėmis.
