Kalakutienos krepšeliai su sūrio ir špinatų įdaru buvo pamatyti instagram’o @matildacookinglifestyle paskyroje ir jie man taip patiko, jog užsimaniau juos įgyvendinti savo virtuvėje. Tiesa, šiek tiek koregavau receptą ir pritaikiau mažyliams, kurie jau pradėjo savo primaitinimo kelionę. Žinoma, su sąlyga, jog visų ingredientų jau bus ragavę atskirai. Prie jų puikiai dera gaivus avokado ir pomidorų padažas.
Kalakutienos krepšeliai su sūrio ir špinatų įdaru yra be kiaušinių, tad tiks alegriukams, kurie jų netoleruoja. Receptas paprastas ir noriai buvo sutiktas mano šeimos.
3-4 porcijos
Krepšeliams reikės:
400 g kalakutienos krūtinėlės faršo
1 tarkuotos morkos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. miltų (naudojau avižų miltus)
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
Druskos, pipirų
Įdarui:
1 v.š. graikiško jogurto
mocarela gabaliukas
sauja špinatų
norimo kiekio mėgiamo sūrio (nebūtina)
Padažui:
1 prinokusio avokado
1 pomidoro
pusės citrinos sulčių
Druskos, pipirų, česnako miltelių
Paruošiame įdarą: supjaustome špinatus, sutarkuojame sūrius, pagardiname druska, pipirais, česnako milteliais, įdedame jogurto ir viską išmaišome. Sumaišome visus mėsos krepšelių ingredientus.
Iš paruoštos mėsos rankomis formuojame krepšelius (aš pasidarydavau kukulį ir jo viduje išspausdavau skylutę) ir pridedame įdaro. Suformuotus krepšelius kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.
Ruošiame padažą: smulkiai supjaustome pomidorą, avokadą sutriname šakute, viską sumaišome ir pagardiname prieskoniais.
Garnyrui pasirinkau laukinių, rudųjų ir baltųjų ryžių mišinį, kurį gardinau ciberžole.