Kalakutienos kukuliai mažyliams tokie paprasti, gaminti mažiausiems, bet patiks ir suaugusiems. Kartais viskas priklauso nuo formos ir spalvos. Tai viena priežasčių, kodėl mūsų košė kartais raudona, o kartais violetinė, o paprasti mėsos kukuliai tampa vos 5 cm dydžio… Pastarieji, o gal tik jų forma dabar viena mėgstamiausių.
Šį kartą paprasti kalakutienos kukuliai mažyliams, kurie tiks kiaušinių netoleruojantiems ar neseniai savo pirmo savarankiško šaukšto kelionę pradėjusiems mažyliams. Žinoma, puikiai tinka ir suaugusiems.
30 min
4 porcijos
Reikės:
400 g maltos kalakutienos krūtinėlės
1 morkos
1 obuolio
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
druskos
pipirų
Morką ir obuolį sutarkuojame, nuspaudžiame skystį. Į dubenį sudedame kalakutienos krūtinėlę, sutarkuotas daržoves, druską, pipirus ir saldžiosios paprikos prieskonius. Viską gerai išmaišome, rankomis formuojame kukuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.