Draugiška vaikams kario pasta – tai vienas tų paruoštukų, kuris pravers visais metų laikais ir daugelyje patiekalų.
Savo receptuose labai dažnai naudoju kario pastą (troškiniuose, makaronų patiekaluose) ir kiek kartų teko pirkti pastarąją, nes vis patingėdavau jos pasidaryti. Tik ne šį kartą… vieną popietę, kai oras nelepino ir Netflix serialai netraukė pasidariau 4 draugiškas vaikams kario pastos porcijas ir jas užsišaldžiau tokioms dienoms, kai norėsiu šilto, sotaus ir daug skonių pripildyto troškinio.
Beje, net ir nedidelis prieskoniuose esantis maistingųjų medžiagų kiekis yra naudingas organizmui. Vienintelė bėda, maišant savo prieskonių mišinius, gaminant karį prireiks ne vieno prieskonio, kurio galite nerasite vietinėje parduotuvėje.
Jei turite šviežių prieskonių – nuostabu, jei ne – tai tikrai nėra bėda, naudokite džiovintus. Recepte džiovintas žoleles keisdami šviežiomis, pastarųjų dėkite 3 kartus daugiau. Šviežiuose žolelėse yra 80 – 90 proc. vandens, kurias džiovinant vanduo išgaruoja, sustiprėja žolelių eterinių aliejų kvapai ir skoniai.
Reikės:
2 a.š. kumino
1 a.š. kalendrų prieskonių
1 a.š. pankolio
2 skilteles česnako
5 cm imbiero gabalėlį
1 a.š. maltos ciberžolės
1/2 druskos
2 a.š. riešutų aliejaus (galima keisti kitu aliejumi)
3 a.š. pomidorų tyrės
1/2 citrinos sulčių
jei gaminate ne vaikams ar vaikai neprieštarauja valgyti aštriau – į karį įdėkite 1 šviežią raudonąją aitriąją papriką
Sausoje keptuvėje paskrudiname kuminą, kalendras ir pankolį. Suberiame į smulkintuvą ir susmulkiname.
Į smulkintuvą dedame likusius ingredientus ir sutriname iki vientisos kario masės.
Karį padaliname 4 dalis ir sudedame į maistinę plėvelę porcijomis. Dedame į šaldiklį arba sunaudojame per 3 dienas.