Kepta feta su pomidorais ir alyvuogėmis – tai vienas populiarių interneto platybėse rastų receptų. Puikus užkandis ar garnyras prie mėsos, bulvių ar kiaušinio patiekalų. Tinka ir kaip lengvas užkandis, patiekiamas su duonos gabalėliais ar kaip skanus kreminis padažas makaronams. Žinoma, labai tinka suaugusiems ir vyresniems vaikams. Na, iki alyvuogių dar reikia priaugti, nemėgau ir aš jų ilgai :).
Sauja paprastų ingredientų, jokių būtinų maisto ruošimo įgūdžių ir mažai pastangų ir štai prieš jūsųs akis nuostabus patiekalas kiekvienai progai.
Patarimai:
✔️ Jei mėgstate pikantiškiau – į kepimo indą galite įdėti čili dribsnių ar kaparėlių.
✔️ Norite dar daugiau skonio? Įpilkite šlakelį balzamiko acto prieš kepant.
✔️ Jei neturite fetos – galima naudoti ir kitą tvirtą sūrį, pvz., ožkos sūrį.
✔️ Skanu valgyti ir kaip užkandį su duona, ir kaip garnyrą prie keptos vištienos ar žuvies.
✔️ Tinka ir piknikams – skanu tiek šiltas, tiek atvėsęs.
✔️ Jei norisi sočiau – patiekite su virtomis kruopomis (pvz., kuskusu, bolivine balanda ar perlinėmis kruopomis).
Taip pat siūlau išbandyti
Sumuštinukai su karamelizuotais svogūnais
Varškės ir riešutų užtepėlė su agurku

30 min
1 blokelis fetos sūrio (apie 200 g)
300 g vyšnių pomidoriukų
100 g juodų arba žalių alyvuogių (be kauliukų)
2–3 skiltelės česnako (plonai griežinėliais)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių ar kitų mėgstamų prieskonių
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (su ventiliatoriumi).
Kepimo indelyje išdėliokite fetos sūrio blokelį.
Aplink jį paskirstykite pomidoriukus, alyvuoges ir česnako griežinėlius.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais.
Kepkite apie 25–30 minučių, kol pomidorai suminkštės, išleis sultis, o feta lengvai apskrus.