Varškės ir riešutų užtepėlė su agurku greitai pagaminamas užkandis kino vakarui ar draugų susibūrimui. Tinka su kepta, skrudinta duona, krekeriais ir salotomis. Būtent pastarosios yra mano mėgstamiausias varškės užtepėlių valgymo būdas. Be kaltės, be nuodemės, sočiai ir neužgožiant skonių.
Varškės ir riešutų užtepėle su agurku nemanau, kad bus didelė naujiena ar išradimas virtuvėje mėgstančioms sukiotis merginoms, tačiau puikus priminimas, ką sveiko ir gardaus užkąsti.
10 min
Reikės:
150 g riebios varškės
1 a.š. citrinos sulčių
30 g graikinių riešutų
1 skiltelės česnako
20 g šviežio agurko
2 v.š. majonezo
druskos ir pipirų
Patiekimui: salotų (man labai patinka “Kakės makės” Baby Romaine), duonos gaminių
Nuo agurko nulupame žievelę ir susmulkiname. Riešutus susmulkiname.
Į varškę įspaudžiame česnaką, įmaišome likusius ingredientus.
Užtepėlę patiekiame su duonos gaminiais ar salotomis.