Kepti sumuštiniai su tunu – paprastas, bet gardus receptas puikiai tinkantis pusryčiams ar pietums. Tinka ir vaikams grįžusiems po darželio, mokyklos ir norintiems greitai ir gardžiai pavalgyti ar užkąsti (priklauso nuo to, kiek sumuštinių suvalgys).
Tokius sumuštinius vis išsikepame su vyru pietums, kai šaldytuve pučia vėjai, kamputyje stovi duona ir spintelėje voliojasi ir tuno skardinė. Kaparėlius galima keisti raugintais agurkais, saulėje džiovintais pomidorais ar nenaudoti nieko. Gardu dar duoną lengvai patepti tarkuotu česnaku, matyt, čia jau lietuviškos šaknys lenda.
Kepti sumuštiniai su tunu pagaminami per 30 minučių ir tai vienas aktualiausių dalykų šiame bėgančių ir skubančių mamų pasaulyje.
30 min
2 porcijos
Reikės:
4-6 riekelės duonos
1 skardinės tuno konservų savo sultyse (apie 180 g)
1 v.š. m majonezo
1 a.š. garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
0,5 mažo raudono svogūno, smulkiai supjaustyto
1 valg. šaukštas kaparėlių, susmulkintų (nebūtina)
100 g tarkuoto sūrio
Druskos ir pipirų pagal skonį
Tuną sumaišome su svogūnais, kaparėliais, citrinos sultimis, majonezu, garstyčiomis.
Gautą masę dedame ant duonos. Užtarkuojame sūrio. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba, kol sūris išsilydis