Viena pirmųjų mano ir mano pusseserės bendrai savarankiškai pagamintų patiekalų buvo ši – keptos duonos, obuolio mišrainė su sūriu. Neprisimenu kiek metų mums tada buvo, neprisimenu – tikslių proporcijų, neprisimenu, kur tą receptą radome (spėju iš vieno pusseserės mamos turimų žurnalų), prisimenu, kad buvo Skanu! Tikriausiai buvo labai skanu, nes šią mišrainę gaminu iki šiol, o su dideliu šaukštu burnoje prisimenu ir savo pussesrę bei savąją vaikystę.
Keptos duonos, obuolio mišrainė su sūriu pagaminsite per 20 minučių iš paprastų, kiekvienoje parduotuvėje, o gal net virtuvėje rastų ingredientų. Ingredientų kiekį koreguokite pagal savo skonį.
20 min
Reikės:
7 duonos riekės
2 obuolių
70 g sūrio
2 v.š. majonezo
druskos
aliejaus kepimui
Obuolius, sūrį, duoną supjaustome kubeliais. Duoną kepame įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keptuvėje iki paskrus (sveikesnei versijai duoną kepame orkaitėje išteptą aliejumi).
Į dubenį dedame visus ingredientus ir išmaišome.